terça-feira, 13 de setembro de 2016

Pão de Canela e Maçã (Cinnamon and Apple Bread)


(Please scroll down for the english version)

Ingredientes:

300 ml de leite morno
2 colheres (sopa) de manteiga
1 colher (chá) de sal
3 colheres (sopa) de açúcar
500 grs (4 xícaras) de farinha de trigo
2 colheres (chá) canela
2 colheres (chá) de fermento biológico seco
2 maçãs médias descascadas e picadas

Preparo:
Coloque na cuba da máquina os ingredientes pela ordem indicada (excepto as maçãs). Escolha o ciclo pão doce, cor médio e tamanho grande. Quando ouvir o primeiro sinal sonoro, adicione então as maçãs. Aguarde que o pão fique pronto e delicie-se.

Ps. Resolvi fatiar mais uma maça e colocar por cima quando faltava 1 hora para ficar pronto o pão. Salpiquei canela por cima.



CINNAMON AND APPLE BREAD
300 ml (10.1oz) lukewarm milk
2 tbs butter
1 tsp salt
3 tbs sugar
500gr (1.10 lb) plain flour
2 tsp ground cinnamon
2 tsp instant dried yeast
2 medium apples (pealed and chopped)

Place all ingredients in the bread machine pan in this order (except the apples) . Select the basic bread setting, choose crust color medium and big loaf size. Start the machine. After the first beep add the chopped apples. (If your machine doesn't have this setting, add it about 5 minutes before the kneading cycle has finished.) Wait till the bread is finished and enjoy it :-)

Ps. I decided to slice an apple and put more on top when there was 1 hour to get ready bread. Cinnamon sprinkled on top.

Nenhum comentário:

Postar um comentário